web analytics
Titti Garelli

Titti Garelli
Titti Garelli

T icten Garelli werd geboren in Turijn, waar hij woont en werkt.
Hij studeerde aan de Art School van Turijn, onder leiding van de schilder Sergio Saroni en de Academie voor Schone Kunsten.
Na een opleiding in de kunsten heeft gewerkt in de grote reclamebureaus als illustrator, art director en freelance, waar hij ervaring en professionaliteit opgedaan.
Al meer dan twintig jaar zijn illustraties zijn verplicht van uitgeverijen en de grote Reclamebureaus International: M.Cann Erickson, JW Thompson, Young & Rubicam, Leo Burnett een paar te noemen en voor de belangrijkste klanten van de Chicco Artsana Barilla, Mulino Bianco naar Invicta, van Findus te Jegermeister van Nestle in San Pellegrino. Werken voor meerdere jaren als illustrator en creatief met Caffarel Luserna St. John.

WEBSITE

In 1990 begon hij zijn werk in galeries in Italië en in het buitenland vertonen. Na de succesvolle bijeenkomst met de galerie Dante Fogola Brothers in 1993, illustreerde hij met 12 litho’s (inclusief 6 aquarel hand) “Les Fables van La Fontaine” in edele genummerde en gesigneerde oplage van 75 exemplaren. Voor dezelfde uitgever is een verzameling van gedichten geïllustreerd door een componist van de vroege twintigste eeuw. “The Drum” (1998)
In 2000 exposeerde hij in New York (Wiliamsbourg en Soho), een van zijn meest recente werk, “The Bad Girls”, die blijft ontwikkelen verrijken met nieuwe intrigerende personages zoals Hatelijk Angels, Fairies Irreverent en andere beestjes. “Kinderen kunnen wreed als volwassenen en soms zelfs nog meer, want ze hebben al onze remmingen en onze conditionering. Mijn meisjes zijn slecht . dan ik was, want ik weet dat meer zorg over de opvoeding bijgebracht heb ik een goed meisje voor kracht geweest, dus nu tekenen slechte meisjes “. In 2007 presenteert hij zijn nieuwe werk: “Around the World in 80 Girls”. Het is een serie kleine portretten van de grootte van 10×10 cm vertellen over zijn reis rond de gezichten, de kleuren, de kostuums van de wereld. De meisjes geschilderd vertegenwoordigt de huidige omvang van de multi-etnische stad in de wereld, ze steken meer en meer talen. “De meisjes Titti Garelli zijn leuk, maar ze zijn niet met de loutere vleugje tederheid die poppen leiden, ze hebben een echte charme . Ik ben niet hulpeloos, kwetsbaar, ja, maar de macht die ze hebben. Wat is dan de aandacht te katalyseren met hun trots.

Spread the love