David de Biasio

David De Biasio

David de Blasio werd geboren in Jesolo (Venetië) op 8 augustus 1973.

Visueel onderwijs De Blasio’s vond plaats in Italië, in nauw contact met Schoonheid en met onze grote artistieke en architectonische traditie. En dit is duidelijk, ook en vooral in Zijn esthetische en expressieve keuzes in de goedkeuring, althans tot nu toe, van de “Still Life” als zijn favoriete genre, maar ook in de trotse, maar nooit opzichtig of extremistische , gevoel van verbondenheid met die edele nakomelingen van schilders diep geworteld in de ambachtelijke dimensie van hun “doen kunst”, in de onvervreemdbare en wulpse “sensualiteit van het contact met het doek” (De Blasio’s woorden) door middel van kwasten, kleuren, en olie.

In deze zin, De Blasio is een schilder stevig verankerd in de Italiaanse traditie, ook, maar niet alleen, Want hoe hij kijkt en vertegenwoordigt zijn werkelijkheid. Aandacht voor traditie, dan is, maar ook aan de vernieuwing: dat “de traditie van de nieuwe,” inderdaad, die is gekenmerkt onze kunst van Giotto tot onze dagen.

De Blasio Zelf nam zijn eerste stappen in de wereld van de schilderkunst beoefenen een klassieke, verre van extreem, realisme. Zijn visuele revolutie vond plaats in de Verenigde Staten, waar hij woonde 2003-2008 Zijn visuele waarneming capaciteit dankzij het verrijken Zijn contact met de bonte en levendige New York kunstscene en, bovenal, door zijn directe interactie met de originele Photorealism. Deze ervaring leidde de Italiaanse schilder niet zozeer om een ​​ideologische omarming van hyperrealistische concepten, maar eerder om technische leren, strikt diepgaande picturale verkenningen Gericht op en het bereiken van een extreme realisme doordrenkt van het Italiaanse gevoel voor schoonheid.

In De Blasio’s nieuwste picturale onderzoek, de “No logo” cyclus, de potentiële “Pop” tendens Gegeven door het gebruik van de tijd onmiddellijk herkenbare flessen wordt omgevormd tot een soort van extreme teruggedraaid neo-Morandi-stijl, die hier is onverbiddelijk, onverbiddelijk, en Ik ben het helemaal arrogant in ITS en perfectie in de bedwelmende spel van licht, schaduwen en reflecties, Dat het tart elke poging tot een reading op enigerlei wijze hyperrealistische. De andere intentie is duidelijk Achtervolgd door de systematische en volledige verwijdering van alle logo’s en handelsmerken, dus zal ‘No logo’, de laatste is de essentiële degenen, primigenial en onontkoombare elementen van Pop naturen.

WEBSITE David de Biasio